Alle Kategorier

Hjem>Blog>Nyheter

Når kapillærsentrifugen er kald, kan ikke lavhastighetsgiret startes: sentrifugens smøreolje størkner eller smøreoljen forringes og tørker opp og fester seg.

Tid: 2022-01-24 Treff: 1

Når kapillærsentrifugen er kald, kan ikke lavhastighetsgiret startes: sentrifugens smøreolje størkner eller smøreoljen forringes og tørker opp og fester seg. I begynnelsen kan sentrifugen roteres igjen ved hjelp av hånden eller oljen kan fylles på etter rengjøring. Sentrifugervibrasjon, støy, feil: sjekk om sentrifugen er ubalansert, løs muttere for å fikse maskinen. Hvis noen, stram den. Sjekk om sentrifugelageret er skadet eller bøyd. Hvis noen, skift ut lageret.  

Kontroller deformasjonen eller feilposisjonen til det ytre dekselet på kapillærsentrifugen, og juster det hvis det er noen. Vibrasjonseksitasjonen til sentrifugesystemet er: motordrivsystem, silkurv og maskineringsfeil, lager og brakett, montering av ubalansert aksel, dannelse av sprekker in vitro, vann i bruddkammer, problemer forårsaket av høytemperaturfeil, alvorlig ved høy sentrifugal, høyhastighets roterende akseltilt, vibrasjon, når vibrasjonsfrekvensen overskrider grensen, vil det føre til sentrifugeresonansen til hele systemet, noe som fører til alvorlig etter. Derfor, enten det er sentrifuger eller andre sentrifuger i søknadsprosessen, må vi betale oppmerksomhet på vibrasjon av sentrifuger, fordi det har stor innvirkning på normal bruk og sikkerhet til kapillærsentrifuger.

I et sirkulært ikke-treghetssystem er treghetskraften til kapillærsentrifugen alltid utad, og det er ingen tilsvarende kraft innover. For å holde objektet relativt stasjonært i det ikke-treghetssystemet, er det nødvendig med andre krefter for å motvirke treghetskraften, slik som tauets trekkkraft, støttekraften til ytterveggen og tyngdekraften til en masseobjekt. Faktisk, i alle ikke-treghetssystemer, kan en treghetskraft skapes i henhold til prinsippet om ekvivalens. Dens retning er motsatt av akselerasjonen i den ikke-treghetsrammen (i forhold til akselerasjonen til treghetssystemet), og størrelsen er akselerasjonen ganger massen til objektet. På denne måten er det praktisk å håndtere kraftbalansen i den ikke-treghetsramme, i stedet for hvem som egentlig utøver en slik kraft.  

På grunn av den fantastiske hastigheten til kapillær sentrifuge, er rotoren ikke festet med vanlige kulelager, men av magnetisk lager. Magnetiske lagre bruker magnetfelt for å holde rotoren alltid i midten av statorspolen. Det er ingen fysisk kontakt mellom rotoren og statoren, noe som eliminerer friksjon, og deretter sikrer stabiliteten til ultrahøyhastighetsdrift av kapillærsentrifuge.  

Grunnen til at kapillærsentrifuge vibrerer i prosessen med akselerasjon og retardasjon er at i tillegg til resonans, tror jeg endringen av tyngdepunkt under akselerasjon og retardasjon også er ett aspekt, som kan ha sammenheng med resonans. Når vibrasjonsfrekvensen er nær den naturlige frekvensen til materialet, vil det oppstå resonans. I følge vibrasjonsteorien har en fast gjenstand faktisk utallige naturlige frekvenser. Når den ytre eksitasjonsfrekvensen og objektets egenfrekvens er nær hverandre Når egenfrekvensen er den samme vil resonansfenomenet dukke opp. På dette tidspunktet er vibrasjonsamplituden spesielt stor (amplitude), noe som vanligvis er skadelig. Når det gjelder balanseproblemet, er det et dynamisk balanseproblem, fordi massesenteret til objektet ikke sammenfaller med rotasjonssenteret, noe som resulterer i eksentrisitet, som også induserer vibrasjon, og tilhører kategorien vibrasjonsteori. Jeg tror fenomenet ovenfor er forårsaket av resonans. Selvfølgelig kan det ikke være noen trim.

+ 86-731-88137982 [e-postbeskyttet]