Alle Kategorier

Hjem>Blog>Nyheter

Kjennetegn på hydrostatisk lager for høyhastighets sentrifuge

Tid: 2022-01-24 Treff: 2

Hydrostatisk lager er et slags glidelager som er avhengig av ekstern tilførsel av trykkolje og etablerer hydrostatisk lagerfilm i lageret for å realisere flytende smøring. Hydrostatisk lager fungerer alltid under flytende smøring fra start til stopp, så det har ingen slitasje, lang levetid, lav starteffekt og kan påføres ved svært lav (til og med null) hastighet. I tillegg har denne typen lager også fordelene med høy rotasjonsnøyaktighet, høy oljefilmstivhet og oljefilmoscillasjonsundertrykkelse, men den trenger en spesiell oljetank for å levere trykkolje, så den bruker mer kraft ved høy hastighet.
Fordeler med hydrostatisk lager for høyhastighets sentrifuger:
1. Ren væskefriksjon, lav friksjonsmotstand, lavt strømforbruk og høy overføringseffektivitet.
2. Ved normal drift og hyppig oppstart vil det ikke være slitasje forårsaket av direkte kontakt mellom metaller, med god presisjonsbevaring og lang levetid.
3. Fordi flyten av akseldiameteren er realisert av trykket fra ekstern olje, har den høyere bæreevne under forskjellige relative bevegelseshastigheter, og påvirkningen av hastighetsendring på oljefilmstivheten er liten.
4. Smøreoljelaget har god antivibrasjonsytelse og akselen går jevnt.
5. Oljefilmen har funksjonen til å kompensere feil, noe som kan redusere påvirkningen av produksjonsfeil på akselen og selve lageret, og akselrotasjonsnøyaktigheten er høy.
Det er svært vanskelig for rullelagre å fungere normalt i dette hastighetsområdet for høyhastighets sentrifuger fra 8000 til 30000r / regn. Ved høy hastighet stiger lagertemperaturen og oljefilmen forsvinner, noe som fører til lagerskaden på kort tid. Derfor bruker høyhastighetsentrifuger generelt hydrostatiske lagre med kjøletiltak.

+ 86-731-88137982 [e-postbeskyttet]